Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete | 2890 Tata, Bacsó Béla u. 66/1 | 06 20 420 0401 | http://www.haztuzorzo.hu | haztuzorzo@haztuzorzo.hu | adósz.: 18615496-1-11 | nyomtatta: Vendég


    Babapakk   


 Csatlakozz hozzánk
a Facebookon!   

 

 
 

Bemutatkozás

VÍZIÓNK


Olyan világról álmodunk, ahol az egyesületi közösségben működő ÖSSZEFOGÁS, ODAFIGYELÉS, ELFOGADÁS, VÁGYAK ÉS ELKÉPZELÉSEK SZABAD MEGVALÓSÍTÁSA kiáramlik a velünk kapcsolatban lévő Nők, Anyák, Családok és Gyermekek felé.

ALAPÍTÓ TAGOK 2005.


Varga Zsuzsanna


 
 A lányaim megszületésével tudtam, hogy életem teljesen új szakaszába érkezett, hogy mostantól a GYERMEK ÉN elcsendesedik, hogy teret engedjen az ANYA kibontakozásának. És az ANYÁnak nálam nehéz dolga volt... egyedül nem is sikerült volna neki megszületni. Vagy ha mégis, kiteljesedni semmiképp. Ha nincs a Háztűz. Ha nincs a feladat, a kőkemény teremtő kötelék, Ildikó, Angéla, és a lányok, akik mind ugyanezt akarták. Megteremteni magunknak, és talán másoknak is a világot, ahol a lány anyává, az anya nővé érhet, s megértheti, képes meglátni önnön magának, és gyermekeinek lényegét, s a nevelésükkel járó sok-sok munka, felelősség felszabadító örömét. Köszönettel tartozom... hogy hozzájuk tartozhatom.

Molnár Melinda


 
 Hiányzott egy hely, ami meleg és barátságos. Egy KÖZÖSSÉG ahol jó együtt lenni. Egy ÉLETÉRZÉS amiben a hely és a közösség ereje megmutatkozik. Így fogant meg a Háztűzőrzőkkel egy MÁS minőségű benső világ!

Palotai Tiborné
Óvodapedagógus

 
 Számomra az egyesület Háztűzőrző Központjának alapötletét az adta, hogy lányomék Franciaországban éltek, és ott olyan központba járt, ahol a kismamáknak, gyermekeiknek minden segítséget megadtak a gyermek gondozásában, nevelésében. Tovább érlelve, tovább fűzve a gondolatot, 2005-ben közösen a lányokkal megálmodtunk egy olyan csapatot (Háztűzőrzőket), akik önzetlenül teremtenek, segítik egymást, mély baráti kapcsolatokat ápolnak, elkötelezetté, elhivatottá válnak céljaink megvalósításában. Ezzel a csapattal hoztuk létre a központunkat, évről-évre kitaláljuk és önkéntes munkával szervezzük programjainkat. Mindezeket nem csak magunkért, hanem a Tatán és környékén élő nőkért, anyákért, gyermekekért, családokért tesszük. Meggyőződésem és hiszem, hogy sok jó ember, jó ügyért, egymás megsegítésért, őszinte szívvel sokat tehet, ezek vagyunk mi a Háztűzőrzők.
Bódiné Likó Angéla
mentálhigiénés szakember

 
 Amikor az egyesülethez csatlakoztam, arra gondoltam kell egy hely, ahol az anyák, családok, gyerekek jól érzik magukat. A kismamák a szülésre való felkészüléstől, a baba megszületése után is olyan programokat, lehetőségeket kapnak, ahol megoszthatják egymással problémáikat, gondjaikat, szakemberek, segítők segítségével. Fontosnak tartom, hogy az anyák, és a kisgyermekes családok körül, folyamatosan legyen egy olyan közeg, amely mindig elérhető a számukra, és segítséget nyújt, ha arra van szükségük. 
Kemény Mónika
okleveles gyógytornász

 
 Amikor az egyesület alakult, akkor pont otthon voltam a nagyobbik fiammal, és jó volt hasonló korú, és problémájú nőkkel, találkozni, Már évek óta egyedül voltam a kismamatornával, és jó, hogy itt az egyesületben társakra találtam, és itt folytathattam a kismamáknak a tornát.
Háztűzőrzők 2010.

Megálmodtuk, és megcsináltuk. Így együtt valahogy minden könnyebb. És egyre többen vagyunk...


 
 
SchÁ¤ffer Erzsébet tollából:

2007. december 19. Nők Lapja

…Megint a nevük jár az eszemben. Háztűzőrzők…
Igen, két dolog volt, amire nagyon vigyáztak a régi közösségek. Hogy legyen legalább egyetlen hely, ahol ég a tűz,ahol a hamu alatt ott a parázs. Amiről fényt és meleget lehet gyújtani a többi tűzhelyen.
Így vigyáztak a kovászra is. A kovász nem fogyhatott ki. Minden kenyérsütésnél félretettek egy keveset, hogy legyen a jövő heti dagasztáshoz. S hogy adni tudjanak belőle bárkinek, aki ott áll a liszttel, a dagasztókendővel, s nincs mivel begyúrnia a mindennapi kenyerét.
Tűz és kovász…
A Háztűzőrzők csillogó szemére, kibuggyanó könnyeikre gondolva, figyeljünk, milyen példát adnak, mit is jelképeznek…


A Weboldal grafikai tervezése, szerkesztése az NCA támogatásával készült.
Warning: include_once(): open_basedir restriction in effect. File(/home/ideart/seo/ugyfeloldal_fejlesztolink.txt) is not within the allowed path(s): (/opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu:/tmp:/var/lib/php5:/opt/www/data/www.haztuzorzo.hu) in /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php on line 14 Call Stack: 0.0000 644352 1. {main}() /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_aloldal_2/alo_kiiras.php:0 0.0279 803328 2. include_once('/opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php') /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_aloldal_2/alo_kiiras.php:145 Warning: include_once(/home/ideart/seo/ugyfeloldal_fejlesztolink.txt): failed to open stream: Operation not permitted in /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php on line 14 Call Stack: 0.0000 644352 1. {main}() /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_aloldal_2/alo_kiiras.php:0 0.0279 803328 2. include_once('/opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php') /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_aloldal_2/alo_kiiras.php:145 Warning: include_once(): Failed opening '/home/ideart/seo/ugyfeloldal_fejlesztolink.txt' for inclusion (include_path='.') in /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php on line 14 Call Stack: 0.0000 644352 1. {main}() /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_aloldal_2/alo_kiiras.php:0 0.0279 803328 2. include_once('/opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php') /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_aloldal_2/alo_kiiras.php:145